AFYONKARAHİSAR / MERKEZ - Şehit Ömer Halisdemir İmam Hatip Ortaokulu

Ara

Okulumuz öğrencilerine ve personeline AFAD ekipleri tarafından baştan sona bir yangın senaryosu hakkında önce bilgilendirme yapılarak akabinde yangın tatbikatı gerçekleştirildi.

Ara

Okulumuz öğrencileri arasında yoğun katılımlı bir "Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması" yapıldı. Okulumuz DKAB zümresinin jüri olduğu yarışmada 1. olan öğrencimiz il genelinde yapılacak olan yarışmada okulumuzu temsil edecektir. Başta dereceye giren öğrencilerimizi tebrik eder; katılan tüm öğrencilerimize de teşekkür ederiz.
İlde yapılacak yarışma için de hazırlıklarımıza başlamış bulunmaktayız.

Ara

Okulumuz çok amaçlı salonunda Öğretmen-Yazar Hasan Başdemir ile öğrencilerimiz keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi. Söyleşinin ardından imza etkinliği ile öğrencilerimiz güzel anlar yaşadılar.

Kas

Okulumuz DKAB zümresi ve öğrencilerimizin hazırladığı Mevlid-i Nebi Haftası programımızı gerçekleştirdik.
Öğrencilerimizin Ney Hocası Kamil Demirdelen ile beraber ney üfleyerek gerçekleştirdikleri dinletiyle başlayan program, şiirlerle, okulumuz 8. sınıflarında oluşan grubun ilahileriyle ve Peygamberimizin örnek ahlakını anlatan dramalarla devam etti. Yine öğrencilerimizin hazırladığı kısa filmlerden oluşan izleti oldukça ilgi gördü. Okul idaremiz, öğrencilerimiz ve velilerimizin katıldığı yaklaşık iki saat süren programımızda davetlilere gül lokumu ikram edildi.

Şehitler tepesi boş değil,
Biri var bekliyor.
Ve bir göğüs, nefes almak için;
Rüzgar bekliyor.
Türbesi yakışmış bu kutlu tepeye;
Yattığı toprak belli,
Tuttuğu bayrak belli,
Kim demiş meçhul asker diye? (Arif Nihat Asya)

Okulumuzda kurulan Şehit Teğmen Şafak Evran Kütüphanesinin açılışı 13.11.2019 tarihinde gerçekleşti.
Şehidimizin kıymetli anne ve babası, değerli eşi Canan EVRAN, kahraman silah arkadaşları, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılarımız Mevlüt ÇINAR ve Fatih AKÇİL, çevre okulların müdürleri ve öğretmenleri, velilerimiz ve öğrencilerimizin katılımıyla başlayan açılışımızda Şehidimizin adına lokma ikramı yapıldı.
Okul Müdürümüz Adem AKPINAR'in, başta Şehidimiz Teğmen Şafak EVRAN'ın ve tüm şehitlerimizin ruhlarına armağan ettiği Kuranı Kerim tilavetiyle başlayan açılışımız; İl Milli Eğitim Müdür Yardımcımız Mevlüt ÇINAR'ın konuşmalarıyla devam etti. Kurdele kesiminden sonra tüm misafirlerimiz kütüphanemizi gezerek Şehidimizin fotoğraflarına bakıp onu bir kez daha andılar.
Öğrencilerimiz 2023 kitaptan oluşan kütüphanemizde büyükleriyle kitap okuma fırsatı yakaladılar. Şehidimizin anne babasının ellerini öperlerken duygulu anlar yaşandı. Hem gururun hem burukluğun, hem sevincin hem hüznün hakim olduğu ortamda Şehidimizin kıymetli ailesine açılış hatırası takdim edildi. Şehidimizin kıymetli eşi Canan EVRAN da Teğmen Şafak EVRAN'a ait bir kitabı hediye ederek kütüphanemize anlam kattı.

Kütüphanemiz öğrencilerimize, okulumuza, vatana, millete hayırlı olsun.
Şehidimizin ruhu şâd, mekânı cennet olsun.
VATAN SAĞOLSUN.

Kas

8.Sınıf öğrencilerimiz ilimizde bulunan liseleri ziyaret ettiler.

Öğrencilerimizin bir üst öğrenim kurumlarını görmeleri, kariyer tercihlerinde fikir sahibi olmaları ve hedeflerini somutlaştırarak iç motivasyonlarını arttırmak amacıyla 8. sınıf şube rehber öğretmenlerimiz eşliğinde Afyon Lisesi, Kamil Miras Anadolu Lisesi ve Afyonkarahisar Kız Anadolu İmam Hatip Fen ve Sosyal Bilimler Proje Lisesine ziyaretler düzenlenmiştir.

Okul Müdürümüz Adem AKPINAR; öğretmenlerimiz Özlem TURAN ve Ali Cahit ÖZER eşliğindeki lise ziyaretleri esnasında öğrencilerimizin oldukça heyecanlı ve mutlu oldukları görüldü. Tanıtım gezisi esnasında liselerin başarıları, yaptıkları çalışmalar, okulların fiziki ve sosyal özellikleri hakkında detaylı bilgi sahibi oldular.

Her şey gönüllerince olsun.

Bizleri kurumlarında ağırlayan ve ilgilenen okul yöneticilerine ve öğretmenlerine de ayrıca teşekkür ederiz.