AFYONKARAHİSAR / MERKEZ - Şehit Ömer Halisdemir İmam Hatip Ortaokulu

May

Sportif etkinlikler kapsamında; Gençlik ve Spor Bakanlığı ile iş birliği yapılarak öğrencilerin ilgi duyduğu alanlara yönelik futbol, basketbol, voleybol, masa tenisi, savunma sporları (karate, tekvando, judo), satranç etkinlikleri vb. alanlarda okul takımları oluşturulur. Her öğrencinin kendini bir spor dalında geliştirmesi için fırsatlar sunulur. Spor müsabakalarına katılımları teşvik edilir.

May

OKUL KÜTÜPHANEMİZDEKİ BİLGİSAYAR VE OKULUMUZDAKİ BİLGİSAYAR SINIFI ÖĞRENCİLERİMİZİN PROJE ARAŞTIRMALARI İÇİN SAAT 17.00'YE KADAR AÇIKTIR.

Nis

Okulda bulunan fen bilimleri laboratuvarı ve bilişim sınıfı aktif şekilde kullanılmaktadır

Nis

Halkla ilişkiler ve kurum kültürü, iletişim, etkin dinleme ve beden dili, etkili ve güzel konuşma hakkında okulumuz öğretmenlerine sunum düzenlenmiştir.

Nis

Şehit Ömer Halisdemir İmam Hatip Ortaokulu olarak sunduğumuz imkanları, mezun başarılarını içeren bilgilendirici afiş, broşür, sunum ve tanıtım videolarımızla ilkokulları ziyaret ederek halihazırda 4. sınıfta olan öğrencilere ulaşıyoruz. Ayrıca öğrencilerin ve velilerin ulaşabildiği sosyal medya hesaplarımızdan da bizleri takip edebilirsiniz.

Nis

Okulumuz öğrencileri meslek dersleri etkinlikleri kapsamında düzenli olarak müftülüğümüzle de işbirliği halinde çevremizde bulunan camileri ziyaret ederek mukabele okuma, namaz kıldırma, Kuran-ı Kerim okuma, ezan okuma, vaaz gibi mesleki uygulamalara katılmaktadırlar.

Nis

Okulumuzda tüm sınıflarımızda "İyilikte Yarışan Sınıflar" kumbaraları yıl boyunca dolmakta ve her ay yetim bir öğrenciye bur olarak verilmektedir. Bu sayede akran çocuklar arasındaki yardımlaşmayı ve iyiliği yaygınlaştırıyoruz.

Mrt

Vatan ve mukaddesat uğrunda şehit olan eğitimcilerimiz ve öğretmenlerimizi okulumuz idaresi ve öğretmenlerimizle birlikte andık.

Mrt

Okulumuzda öğrencilerde milli,manevi değerlerin gelişimine katkı sunmak için şiir ve edebiyat alanının değerli isimlerinden oluşan etkinlikler düzenlendi. Okulumuz öğrencileri Ziya Gökalp, Arif Nihat Asya, Mehmet Emin Yurdakul,Yakup Kadri Karaosmanoğlu  gibi önemli şahsiyetleri araştırmalar sonucu daha yakından tanıma fırsatı buldu ayrıca  onların iz  bırakan eserlerini ezberleyerek etkinlikler dahilinde okudular.

Mrt

Okulumuz Çok Amaçlı Salonunda millî ve manevi değerler kapsamında Çanakkale Zaferi, Kurtuluş Savaşı başta olmak üzere şühedayı anma programları; ilgili haftalarda gerçekleştiriliyor. Bu ay da Çanakkale Zaferini andık ve şehitlerimizi hatırladık.

Mrt

Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün 2023 Mart-Haziran dönemi OKU-YORUM projesine deVam ediyoruz. Bu dönem için yine sınıflarımızdan takımlarımızı ve takım liderlerimizi belirledik. Aşağıdaki görsellerde belirlenen kitapları tüm takımlarımız her ay okuyarak ay sonunda da kitaplarla ilgili etkinliklerimiz devam edecektir.

TAKIMLARIMIZ:

5.SINIFLAR - KİTAPK KURTLARI

6.SINIFLAR - OKUYAN ARILAR

7.SINIFLAR - ASIM'IN NESLİ

Mrt

*** Her yıl olduğu gibi bu sene de okulumuzun kendi bünyesinde yürüttüğü "Ödüllü Kitap Okuma Yarışması"nın yazılı sınavları tüm sınıflarda 8 Mart 2023 tarihinde gerçekleştirildi. 70 baraj puanını aşan öğrencilerimiz ile 10 Mart 2023 tarihinde yarışma kitapları üzerine mülakat gerçekleştirilecektir. Bunun da sonucunda birinci, ikinci ve üçüncü olan öğrencilerimize ödüllerini vereceğiz.

*** İl Milli Eğitim Müdürlüğü - Afyonkarahisar Belediyesi - EğitimBir Sen işbirliği ile bu sene yedincisi düzenlenen ödüllü kitap okuma yarışmasına bu yıl da okulumuzdan 48 öğrenci ile katılıyoruz. Geleneksel olarak yapılan bu yarışmada öğrecilerimiz her yıl il çapında dereceler elde edip ödülleri kazanıyor. Bu yıl da Türkçe Öğretmenimiz Ali Cahit ÖZER koordinesinde iddialı şekilde öğrencilerimizi hazırlıyoruz.

*** Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün organize ettiği OKU-YORUM projesinin bu yılki Mart-Haziran arası sürecine de okulumuz Türkçe Öğretmeni İlknur SAĞLAM koordinesinde tekrardan katılım sağlıyoruz. 3 senedir okulumuzun da içinde olduğu projeye bu yıl 3 takım ile iştirak etmekteyiz.

Mrt

Depremde birinci derece tahribat yaşanan illerde yer alan okulların yaralarını hep birlikte sarmak; okullara, öğrencilere, çalışanlara, öğretmenlere ve velilere ulaşmak; kardeşlik hukukunun gereğini yerine getirmek amacıyla "Eğitimde Tek Yürek - Kardeş Okul Programı" başlatıldı. Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen çalışmada, okulumuzun kardeş okulu da Adana/Yüreğir Nurettin Topçu İmam Hatip Ortaokulu olarak belirlenmiştir.

Okulumuz kardeş okulu ile en kısa zamanda çevrimiçi buluşarak, kardeşliğin gerektirdiği şekilde bir çalışma planı oluşturup desteklerine başlayacaktır.

Bu noktada kardeş okulumuzdaki öğretmen ve öğrencilerin her türlü ihtiyaçlarının karşılanmasında seferberlik halinde olacağız.

Mrt

Önceki yıllarda olduğu gibi bu sene de zeka ounları sınıfımız haricinde: okul koridorlarına, kütüphanemize, kantinimize öğrencilerin ulaşabileceği şekilde mangala, satranç takımları v.b oyun takımları yerleştirilmiştir. Ayrıca Beden Eğitimi Öğretmenimizin kontrolünde Dart sporuna da aktif şekilde erişilmektedir.

Mrt

Önceki yıllarda LGS'ye girerek başarılı olan ve Afyonkarahisar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okuluna yerleşen bazı öğrencilerimizi, bu yıl LGS'ye girecek olan 8.sınıf öğrencilerimizle buluşturduk. Sınav sürecine ilişkin deneyimlerini paylaşan mezunlarımız, 8.sınıf öğrencilerimizin sorularını da cevaplandırarak onları motive etmişlerdir.